torstai 31. toukokuuta 2018


Job shadowing – Varissuon nuorisotalo
Varissuon nuorisotalo on paikka, jossa nuoret viettävät vapaa-aikaa. Siellä on nuorille erilaisia toimintoja, kuten esimerkiksi myös biljardi pöytä. Yritys on melko pieni, sillä se kohdistuu pääasiassa vain Varissuon nuorille. Varissuon nuorisotalon osoite on Kraatarinkatu 4, 20610 Turku. Varissuon nuorisotalon ohjaajina toimii kolme miestä, joiden nimiä en nyt mainitse, sillä minulla ei ole lupaa siihen. Minä seurasin heidän joka päivistä työtä, mikä oli nuorten kanssa oleskelu ja juttelu.
 Aloitin päiväni 30.5.2013 noin kello 17.00, kun nuorisotalo avattiin. Odotimme nuorien tuloa paikalla ja heitä alkoikin esiintyä melko pian. Monet tuttavani tulivat paikalle ja siellä me sitten pelasimme erilaisia lautapelejä, katsoimme televisiota ja juttelimme kaikesta. Pidin siitä, miten ohjaajat olivat oikeasti kiinnostuneita nuorten ajatuksista ja muutenkin elämästä. Ohjaajat ja nuoret olivat myös todella läheisiä siinä mielessä, että he vitsailivat toisten kanssa ja sellaista. Päivä oli melko rauhallinen ja uskon, että siinä työssä ei oikein ole ikinä kauhea kiire. Kaikki vain tekivät mitä haluavat ja samalla pitivät hauskaa. Erityisesti mieleeni jäi se, että Varissuon nuorisotalo on oikeasti todella mukava ja tarpeellinen paikka. Siellä nuoret voivat kokoontua ja pitää hauskaa, näin nuoret eivät päädy vaikeuksiin. Päivä päätyi noin kello 20.45, jolloin minäkin sitten lähdin kotiin.
Näkemykseni perusteella ohjaajien pitäisi osata puhua ja ymmärtää nuoria. Heillä pitää myös olla paljon malttia, sillä nuoret osaavat olla melko vaikeita. Ohjaajien pitäisi olla nuorten ystäviä, mutta samalla myös heidän ohjaaja. Ohjaajien pitää ansaita nuorten arvostus ja kunnioitus, että heitä sitten totellaan. Työn paras puoli oli mielestäni se, että sai olla melko vapaasti ja työskennellä nuorten kanssa. Pidin myös siitä, että ohjaajilla oli keskenään todella hyvät välit. Työ oli paljon mukavampaa kuin luulin. Ohjaajat oikeasti nauttivat työstään, mikä oli hienoa. Tämä päivä lisäsi kiinnostustani tähän alaan. Tarkoitan johonkin saman kaltaiseen alaan, jossa ollaan muiden ihmisten seurassa. Olisi kiva käydä uudestaan!

Florenta Pllana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.