perjantai 25. toukokuuta 2018

Norssin draamatunti, Job shadowing

Vanni Tran

Olin Jennin kanssa 9.luokkalaisten draaman tunnilla. Päivä alkoi 8.25. Aluksi minua ja Jenniä esitettiin luokalle,sitten he alkoivat suunnitella tuntia. Ensin kaikki valitsivat parin ja alettiin suunnitella erilaisia leikkejä tai pelejä tunnille.

Tauon jälkeen me pelattiin leikkiä, jossa yritettiin kaataa toista ja saimme osallistua mukaan. Seuraavaksi oli leikki, jossa kaikkien piti esittää toista henkilöä ja joutua haastatteluun.
Välitunnin jälkeen me pelattiin taas yhdessä. Kokonaisuutena draamatunti oli todella mukavaa ja rentoa. Se oli myös todella kivaa päästä liikkumaan ja tekemään jotain kivaa, kuin vain opiskella ja tehdä tehtäviä.

Opin sen, että draamatuntien pointti on se, että jokainen saisi oman äänensä kuuluvaksi, pystyisi osallistumaan ainakin johonkin. Leikkien ja pelien pointti oli taas se, että oppilaat tutustuisivat toisiinsa ja kommunikoisivat keskenään, näin minulle myös kävi, tutustuin muutamiin siellä.
Opettajan rooli ei ole osallistuminen niihin vaan antaa oppilaiden keskenään hoitaa asiat keskenään, jotta oppivat. Hän auttaa tarvittaessa ja edistää tuntia.

Jenni Nguyen:


Päätimme Vannin kanssa suorittaa Job shadowing käymällä Turun normaalikoulun 9. luokan draamatunneilla.

Tunneilla seurasimme ja saimme osallistua heidän leikkeihin ja peleihin. Oli mukavaa olla mukana, sillä olen aikaisemmin ollut samoilla tunneilla. Tunneilla tutustuin myös ihmisiin, joiden kanssa en ole aikaisemmin puhunut.



Opin paljon opettajan työstä, ja miten oppilaiden kanssa tulee kommunikoida ja puhua. Opettajan työ ei ole myöskään näyttelemistä, lavalle menemistä tai esiintymistä vaan enemmänkin fokus keskittyy oppilaiden oppimiseen ja hyvässä ilmapiirissä olemiseen. Draamatunneilla tärkeintä ja pointtina on saada ilmaista itsensä ja olla oma itsensä muiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.